Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Χρήστου Μαρκογιαννάκη “Στον 5ο όροφο της Νομικής”

Το αστυνομικό μυθιστόρημα του Χρήστου Μαρκογιαννάκη «Στον 5ο όροφο της Νομικής», παρουσιάστηκε την Παρασκευή 01 Ιουλίου στο θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”, στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ βιβλίου Χανίων. Το βιβλίο που εκδόθηκε στην Γαλλία το 2018, είναι ένα πολυβραβευμένο αστυνομικό μυθιστόρημα που αναφέρεται σε ένα φόνο που διαπράχθηκε στον 5ο όροφο της Νομικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο αδερφός του συγγραφέα, Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, επικεφαλής της παράταξης «Η Κρήτη μπροστά», προλόγισε την εκδήλωση και μίλησε με θαυμασμό για το συγγραφικό έργο του αδερφού του. Ο δημοσιογράφος και επιχειρηματίας Σταύρος Ζουλάκης συζήτησε με τον Χρήστο Μαρκογιαννάκη για το βιβλίο καθώς και για την αστυνομική λογοτεχνία, την εγκληματολογία και τη ζωή στο Παρίσι.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης γεννήθηκε το 1980 στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου και μεγάλωσε. Με σπουδές στη Νομική και την Εγκληματολογία στην Αθήνα και το Παρίσι, και έχοντας εργαστεί ως δικηγόρος, τα τελευταία χρόνια ζει στη γαλλική πρωτεύουσα.

Είναι συγγραφέας αστυνομικής λογοτεχνίας και δοκιμιακών βιβλίων για την αισθητική του εγκλήματος, εμπνευστής της έννοιας criminart και μέλος της Crime Writers’ Association.

Το Μυθιστόρημα με κλειδί είναι το τρίτο του αστυνομικό μυθιστόρημα το οποίο εκδίδεται στα ελληνικά, ενώ θα ακολουθήσει και η έκδοσή του στα γαλλικά.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap