Αυστραλία: Ποιος ήταν ο Βρετανός που πέθανε από τα σαγόνια του καρχαρία

Ψαράδες και λουόμενοι δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα βλέποντας τον καρχαρία να κατασπαράζει τον εκπαιδευτή καταδύσεων.

Τα στοιχεία του άνδρα που βρήκε τραγικό θάνατο από τα σαγώνια του καρχαρία στην Αυστραλία είδαν το φως της δημοσιότητας.

Πρόκειται για τον 35χρονο εκπαιδευτή καταδύσεων, Σίμον Νέλιστ, ο οποίος, τη στιγμή που δέχθηκε επίθεση από καρχαρία, 4,5 μέτρων, έκανε προπόνηση για να συμμετάσχει σε μία αθλητική εκδήλωση που ήταν προγραμματισμένη γι’ αυτό το Σαββατοκύριακο. Δεν πρόλαβε όμως.

Δυστυχώς ο Νέλιστ δεν γλίτωσε από τα σαγόνια του καρχαρία.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Mirror», ο 35χρονος που λάτρευε τον ωκεανό, κολυμπούσε στην περιοχή «Buchan Point» όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με τον καρχαρία.

Ψαράδες και λουόμενοι δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα βλέποντας τον καρχαρία να κατασπαράζει τον εκπαιδευτή καταδύσεων. 

Στο σημείο της επίθεσης, το νερό μετατράπηκε σε λίμνη αίματος ενώ ένας αυτόπτης μάρτυρας δεν άντεξε κι έκανε εμετό από το φόβο του.

Το θύμα πέθανε ακαριαία από τα «καταστροφικά τραύματα», όπως ανέφεραν οι αστυνομικές αρχές και οι διασώστες .

«Η ζωή του Σίμον ήταν άρρηκτα δεμένη με τον ωκεανό», λέει η φίλη του άτυχου Βρετανού, Ντέλα Ρος στο αυστραλιανό δίκτυο «7NEWS».

«Ο Σίμον έκανε προπόνηση για να λάβει μέρος σε αθλητική εκδήλωση, η οποία δεν πρόκειται να γίνει από σεβασμό στο θύμα», πρόσθεσε.

Το βίντεο ενός ψαρά που ανέβηκε χθες στα social media και δείχνει τον καρχαρία να επιτίθεται στον Βρετανό, προκαλεί ανατριχίλα.

Είναι ο πρώτος θάνατος που καταγράφεται από επίθεση καρχαρία στο Σίδνει από το 1963, όπως σχολιάζουν τα αυστριαλιανά ΜΜΕ.

Οι αρχές έδωσαν εντολή να κλείσουν δεκάδες παραλίες για προληπτικούς λόγους.

Πηγή : in.gr

Share via
Copy link
Powered by Social Snap