Νέο πιστοποιητικό εμβολιασμού: Ποιοι πρέπει να βγάλουν άμεσα

Νέο πιστοποιητικό εμβολιασμού πρέπει να εκδίδουν οι πολίτες μετά τον εμβολιασμό τους με την τρίτη δόση, μπαίνοντας στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr.

Μάλιστα, οι πολίτες άνω των 60 ετών είναι απαραίτητο να το έχουν εκδώσει πριν από τις 13 Δεκεμβρίου, ειδικά εφόσον έχει παρέλθει το επτάμηνο από τη δεύτερη δόση, καθώς το πιστοποιητικό τους παύει να ισχύει. Ακόμα και αν έχουν κάνει την τρίτη δόση, σε περίπτωση που δεν εκδώσουν το νέο πιστοποιητικό, δεν θα μπορούν να μπουν σε διάφορες δραστηριότητες στις οποίες είναι υποχρεωτικό, όπως οι κλειστοί χώροι της εστίασης.

Για όσους έχουν κάνει δύο δόσεις, αλλά δεν κάνουν τρίτη δόση εμβολίου μέχρι 13 Δεκεμβρίου, θα ισχύουν οι ίδιοι περιορισμοί που υπάρχουν για τους ανεμβολίαστους.

Το νέο πιστοποιητικό έχει άμεση ισχύ και δεν χρειάζεται να έχει περάσει το διάστημα των 14 ημερών, που ίσχυε με τις δύο δόσεις, για την έκδοση.

Πώς εκδίδεται το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Είναι μια απλή διαδικασία που μπορεί να γίνει από τον υπολογιστή σας μέσω του gov.gr, με τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet και τον αριθμό ΑΜΚΑ.

Πηγή : ieidiseis.gr

Share via
Copy link
Powered by Social Snap