Δράση “Ορίζοντα” για τα παιδιά με καρκίνο

Μήνυμα ελπίδας για τα παιδιά με καρκίνο στέλνει ο Σύλλογος “Ορίζοντας” καθώς, όπως αναφέρει, «οι περισσότερες μάχες μπορούν πλέον να κερδηθούν» και υπόσχεται να συνεχίσει τον αγώνα δίπλα στα παιδιά που μάχονται για τη ζωή τους, τόσο με την
κάλυψη εξόδων και την οικονομική ενίσχυση των οικογενειών τους.
Mάλιστα, ο “Ορίζοντας” διοργανώνει συμβολικό Αγώνα Δρόμου – Δυναμικού Περπατήματος αποστάσεων 2,5 χλμ, 5 χλμ και 10 χλμ, για μικρούς και μεγάλους, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου (15 Φεβρουαρίου).
Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν. Κάθε συμμετέχοντας μπορεί να επιλέξει τα χιλιόμετρα που επιθυμεί (από τα προτεινόμενα: 2.5, 5 και 10 χλμ αντίστοιχα) και να τα “τρέξει”
ή να τα “περπατήσει” σε όποια περιοχή διαλέξει και όσες φορές κι αν το αποφασίσει από τις 10 έως τις 20 Φεβρουαρίου 2021.
Για τη δήλωση συμμετοχών οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να επισκεφτούν τη σελίδα του συλλόγου: www.orizondas.gr ή να συμπληρώσουν απευθείας την φόρμα συμμετοχής:
https://docs.google.com/ forms/d/e/1FAIpQLSfNa_UVVVDS9ih L5YzoQo48IxlOGJCpOGakzgyinLR8KhQWA/viewform
Οπως σημειώνει ο “Ορίζοντας”, στη χώρα μας, περίπου 300 παιδιά προσβάλλονται ετησίως από καρκίνο, κυρίως από λευχαιμία.
Στον καρκίνο η έγκαιρη διάγνωση είναι πρωταρχικής σημασίας και ότι βασική δράση του συλλόγου που συνδέεται με τον παιδικό καρκίνο είναι η ενημέρωση και καταγραφή υποψήφιων εθελοντών δοτών μυελού των οστών.
«Βλέποντας παιδιά να περιμένουν πότε θα βρεθεί συμβατός δότης για να
έχουν μία δεύτερη ευκαιρία ζωής, συστάθηκε και εκπαιδεύτηκε μία ομάδα εθελοντών του Συλλόγου μας, σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γεν. Νοσοκομείου Χανίων και τον
ΕΕΣ Χανίων, οι οποίοι μέχρι σήμερα έχουν καταφέρει να ενημερώσουν και
να καταγράψουν περισσότερους από 10.000 υποψήφιους εθελοντές δότες και από αυτούς να έχουν βρεθεί 39 συμβατοί», καταλήγει η ανακοίνωση.