Πέντε τα νέα κρούσματα στο Δημοτικό Γηροκομείο

Από το Δήμο Χανίων εκδόθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης ανακοίνωση σχετικά με τα αποτελέσματα των επαναληπτικών διαγνωστικών ελέγχων, που διενεργούνται στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων, λόγω 5 νέων κρουσμάτων covid-19, σε ηλικιωμένους και εργαζόμενους στη δομή.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρεται: «μετά από μοριακό τεστ (PCR) που έγινε συνολικά στους 75 ηλικιωμένους και στο σύνολο του προσωπικού την Πέμπτη, 07/01, βρέθηκαν θετικοί στην ασθένεια covid-19, τρεις (3) ωφελούμενοι και δύο (2) εργαζόμενοι από το προσωπικό της δομής. Οι τρεις φιλοξενούμενοι στο Δημοτικό Γηροκομείο παραμένουν ασυμπτωματικοί, ωστόσο οδηγήθηκαν για προληπτικούς λόγους στο Νοσοκομείο Χανίων, καθ’ υπόδειξη του ΕΟΔΥ, όπου θα νοσηλευτούν στην κλινική διάμεσης νοσηλείας (covid), ώστε να δεχθούν όλη την απαραίτητη εξειδικευμένη φροντίδα που ενδεχομένως να χρειαστούν. Οι εργαζόμενοι που έχουν βρεθεί θετικοί παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό, αφού κανένας τους δεν έχει εμφανίσει συμπτώματα».

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι δόθηκε εντολή να μπουν σε καραντίνα ακόμα τρεις εργαζόμενοι του Δημοτικού Γηροκομείου, ως στενές επαφές.

Τα τεστ θα επαναληφθούν στη δομή, ώστε να υπάρχει συνεχής έλεγχος για τη διασπορά του ιού, σε συνεργασία με τις Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ (ΚΟΜΥ) Χανίων και συγκεκριμένα με τον επόπτη, Στέφανο Ντουκάκη.

Τέλος, αναφέρεται ότι «η Διοίκηση και το προσωπικό του Δημοτικού Γηροκομείου, λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, ενώ υπάρχει διαρκής επικοινωνία του προέδρου του Δ.Σ., Γιάννη Σημαντηράκη και του δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη με τη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ, τον διοικητή του Νοσοκομείου Χανίων, Γιώργο Μπέα καθώς και τον ΕΟΔΥ, ακολουθώντας απαρεγκλίτως τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Πηγή : haniotika-nea.gr