Θετικός στον κορωνοϊό σωφρονιστικός υπάλληλος των φυλακών Αλικαρνασσού

Ο υπάλληλος που εργαζόταν κανονικά τις τελευταίες ημέρες ενημέρωσε το βράδυ της Πέμπτης

Συναγερμός έχει σημάνει στις Φυλακές Αλικαρνασσού, καθώς σωφρονιστικός υπάλληλος ενημέρωσε το βράδυ της Πέμπτης την διοίκηση ότι διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο υπάλληλος, που εργαζόταν κανονικά όλο αυτό το διάστημα, αισθάνθηκε κάποια συμπτώματα και έκανε το τεστ, το οποίο και βγήκε θετικό. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Διεύθυνση των Φυλακών, μόλις αισθάνθηκε τα συμπτώματα, δυο ημέρες πριν βγει το τεστ θετικό, ζήτησε από τον υπάλληλο να μείνει σπίτι του.
Η Διοίκηση του σωφρονιστικού καταστήματος ενημέρωσε ήδη τον ΕΟΔΥ, προκειμένου να προχωρήσουν τα σχετικά πρωτόκολλα, ωστόσο προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι, λόγω και της φύσης της δουλειάς του ο υπάλληλος κινούνταν σε αρκετούς χώρους, μέσα στις φυλακές, κάτι που κάτι δύσκολη την ιχνηλάτηση. 

Υπενθυμίζεται ότι πριν από 10 ημέρες και μετά από σχετικό αίτημα της Διεύθυνσης των Φυλακών Αλικαρνασσού και των εργαζομένων πραγματοποιήθηκαν δειγματοληπτικοί έλεγχοι. Σύμφωνα με πληροφορίες διενεργήθηκαν περιπου 60 τεστ σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους (στην εσωτερική φύλαξη, σε υπαλλήλους διοικητικού προσωπικού καθώς και κρατούμενους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες).

Πηγή : cretalive.gr