Γρ. Αρχοντάκης: Αποχή από το δια περιφοράς Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων

Σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων Ευτύχη Δαμιανάκη ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μαζί για τα Χανιά της Επόμενης Ημέρας» επισημαίνει πως στην ημερήσια διάταξη της σημερινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, υπάρχουν θέματα για τα οποία επιβάλλεται να γίνει συζήτηση και δεν μπορούν απλά να ψηφιστούν με την δια περιφοράς διαδικασία που αποφασίστηκε.

Όπως αναφέρει με αυτόν τον τρόπο υποβαθμίζεται η λειτουργία του συμβουλίου και για τον λόγο αυτό η δημοτική παράταξη θα απέχει και δεν θα ψηφίσει.

Αναλυτικά στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

«Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,

Σας αποστέλλω την παρούσα επιστολή για να σας εκφράσω τις αντιρρήσεις της παράταξής μας στην δια περιφοράς διαδικασία που προγραμματίσατε για το Δ.Σ της 12/10/2020 . 

Στην τηλεφωνική μας επικοινωνία σας εξέφρασα τις επιφυλάξεις μου για την πρόθεσή σας λέγοντας σας πως εάν τα θέματα προς συζήτηση ήταν μόνο διαδικαστικά θα το αποδεχόμασταν . Η παράταξή μας και εγώ προσωπικά σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούμε να είμαστε τροχοπέδη σε διαδικασίες που είναι αυτονόητες.

Με μεγάλη μας έκπληξη λάβαμε όμως την ημερήσια διάταξη, στην οποία υπάρχουν τουλάχιστον θέματα τα οποία χρήζουν και ενημέρωσης αλλά και πρέπει να συζητηθούν. Ενδεικτικά σας αναφέρω τα θέματα: 1, 2, 3, 4, 10 και το 12.

Κύριε Πρόεδρε, 

Η απόφαση σας να μην γίνει Δ.Σ με τηλεδιάσκεψη αλλά δια περιφοράς με μια ημερήσια διάταξη που έχει σοβαρά θέματα προς συζήτηση, κατά την άποψή μας υποβαθμίζει και τον ρόλο των Δημοτικών Σύμβουλων αλλά και τις διαδικασίες λήψης των αποφάσεων.

Κύριε Πρόεδρε, 

Για όλα τα παραπάνω, η παράταξή μας διαμαρτυρόμενη για την απόφασή σας θα απέχει από το Δ.Σ της 12/10/2020.»

Πηγή : flashnews.gr