Διευκρινίσεις περιμένει η ΔΕΔΙΣΑ

Την έκδοση ερμηνευτικής εγκυκλίου από το Υπουργείο Οικονομικών που θα ξεκαθαρίζει το ζήτημα της απόδοσης ή όχι του ΦΠΑ για την αποκομιδή και την εναπόθεση των απορριμμάτων περιμένει η ΔΕΔΙΣΑ.

Για το λόγο αυτό ζήτησε και πήρε μέσω των δικηγόρων της την αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης χθες το πρωί
στο Διοικητικό Εφετείο Χανίων.
Το Διοικητικό Εφετείο θα εκδικάσει την υπόθεση στις 10 Δεκεμβρίου του 2020. Σύμφωνα με τη Δήμο Χανίων, τη ΔΕΔΙΣΑ, τους νομικούς τους συμβούλους αλλά και το Ελεγκτικό Συνέδριο η Διαδημοτική Επιχείριση εξαιρείται από την απόδοση ΦΠΑ.
Αντίθετα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων μέσω της τοπική της ΔΟΥ υποστηρίζει πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει και ότι η ΔΕΔΙΣΑ δεν εξαιρείται από την καταβολή ΦΠΑ. Παρά τις υποσχέσεις από το περασμένο Σεπτέμβριο ότι το ζήτημα θα λυθεί με ερμηνευτική εγκύκλιο από το Υπουργείο Οικονομικών ακόμα δεν έχει υπάρξει η καθοριστική παρέμβαση που να δίνει λύση στην αντιπαράθεση.
Σημειώνεται ότι αν τελικά εξαιρεθεί η ΔΕΔΙΣΑ από το ΦΠΑ θα υπάρξει σημαντική εξοικονόμηση πόρων για τη Διαδημοτική Επιχείριση. Σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξει πρόβλημα καθώς θα κληθεί να καταβάλλει ένα ποσό περίπου 2.000.000 ευρώ για το ΦΠΑ που δεν πλήρωσε τα προηγούμενα χρόνια.

Πηγή: haniotika-nea.gr