Παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα στα Χανιά

Παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα στα Χανιά και στο Ηράκλειο Κρήτης, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Ν. Χαρδαλιάς. Η κατάσταση θα αξιολογείται ανά τριήμερο και θα υπάρχουν νεότερες ανακοινώσεις.

Αναλυτικότερα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων τόνισε ότι στα νησιά Πάρου και Αντιπάρου παύει να ισχύει το καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων από τις 14 Σεπτεμβρίου και ισχύει ό,τι προβλέπεται για τις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές.

Σημείωσε ότι παρατείνονται τα ειδικά περιοριστικά μέτρα στις υπόλοιπες περιοχές που ήδη ισχύουν. Όπως ανέφερε, πρόκειται για τη Λέσβο, τη Ζάκυνθο, τη Μύκονο, τη Χαλκιδική, τα Χανιά και το Ηράκλειο. Σύμφωνα με τον υφυπουργό, θα αξιολογείται ανά τριήμερο η πορεία κάθε περιοχής.

Σχετικά με τις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, όπως η περιφέρεια Αττικής, τα μέτρα που ισχύουν παρατείνονται, σημείωσε. Πέρα από την περιφέρεια Αττικής, επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές έχουν χαρακτηριστεί οι περιφέρειες Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, οι περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης , Λάρισας, Κέρκυρας και Καρδίτσας, καθώς και οι δήμοι Σαντορίνης, Ρόδου, Κω και Βόλου. Σε αυτές τις περιοχές ισχύει απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί, καθώς και ανώτατο όριο 50 ατόμων για δημόσιες εκδηλώσεις και συναθροίσεις.

Πηγή : haniotika-nea.gr